مقالات

4 کاربرد مهم متانول

4 کاربرد مهم متانول

در این بخش قصد داریم تا کمی درباره متانول، خصوصیات و 4 کاربرد مهم متانول اطلاعاتی مفید و جامع در اختیارتان قرار دهیم، با ما همراه باشید.

معرفی متانول مرک

متانول یک ترکیب شیمیایی است که بیشتر با نام الکل چاپ دار معروف می باشد. این ماده آزمایشگاهی دارای فرمول شیمیایی CH3OH بوده و در دسته EMSURE® ACS، ISO، Reag. Ph Eur قرار گرفته که مایعی بی‌رنگ و بی‌بو و قابل اشتعال است.

متانول در شرایط استاندارد به صورت مایع و قابل مخلوط شدن با آب می باشد، و اغلب به عنوان سوخت یا حلال در تولید محصولات شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

متانول با ترکیب دقیق و سطوح کم آلاینده‌ای که دارد، برای انواع تکنیک‌های تجزیه و تحلیلی مانند کروماتوگرافی، اسپکتروفتومتری و تیتراسیون مناسب می‌باشد. همچنین در تجزیه و تحلیل شیمیایی، نظارت محیطی و کنترل کیفی دارویی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ویژگی‌هایی مانند تبخیر، توانایی مذاب شدن و پایداری آن، این ماده را به یک جزء ضروری در فرآیندهای متنوع آزمایشگاهی تبدیل کرده است و نتایج پایدار و تکرارپذیر آن، محدوده گسترده‌ای از تحقیقات علمی را تضمین می‌کند. جرم مولکولی متانول حدوداً 32.04 گرم بر مول است.

برای مشاهده و کسب اطلاعات بیشتر می توانید بر روی لینک محصول متانول کلیک کنید.

ویژگی های متانول مرک آلمان

همانگونه که در سطرهای بالا مشاهده کردید متانول یک ترکیب شیمیایی با ویژگی‌های خاص است. از مهمترین خصوصیات این ماده شیمیایی می توان به :

  • فرمول شیمیایی: ک مولکول متانول شامل یک اتم کربن (C)، سه اتم هیدروژن (H) و یک اتم اکسیژن (O) می‌باشد.
  • خاصیت فیزیکی و شیمیایی: متانول مایعی بی‌رنگ، بی‌بو و قابل مخلوط شدن با آب است که دارای دمای غلیان نسبتاً پایینی است که حدود 64.7 درجه سلسیوس می‌باشد.
  • منبع سوخت: از متانول به عنوان یک منبع انرژی و جایگزین بنزین در برخی موتورها و خودروها می توان استفاده نمود.
  • حلال: این ماده به عنوان حلال برای حل کردن مواد مختلف در صنایع مختلف شیمیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • تولید محصولات شیمیایی: متانول به عنوان ماده اولیه برای تولید برخی محصولات شیمیایی مختلف نظیر فرمالدهید، استیک اسید، و اتیلن استفاده می شود.

4 کاربرد مهم متانول مرک

خوب است بدانید که متانول در صنایع مختلف، مصارف متعددی دارد، مهمترین کاربردهای متانول عبارتند از:

  1. صنعت سوخت: می توان از متانول به عنوان یک منبع انرژی برای موتورها، خودروها، و سایر وسایل نقلیه استفاده نمود. همچنین می توان از آن در تولید سوخت‌های جایگزین و تمیزتر مانند سوخت سبز و بیوتانول نیز استفاده کرد.
  2. صنایع شیمیایی: می توان از متانول به عنوان حلال در تولید برخی محصولات شیمیایی مانند پلاستیک، رنگ‌ها، مواد شوینده، رزین‌ها استفاده نمود.
  3. تولید فرآورده‌های شیمیایی: از متانول به عنوان یک ماده اولیه در تولید فرآورده‌های شیمیایی مختلف می توان استفاده نمود.
  4. صنایع الکترونیک: می توان از متانول در تولید محصولات الکترونیکی و نمایشگرها به عنوان حلال و پاک‌کننده نیز استفاده نمود.

نکات مهم درباره نحوه نگهداری متانول

  • نگهداری در مکان های خنک و خشک: متانول ماده ای است که به تماس با رطوبت بسیار حساس بوده و خیلی سریع اکسیداسیون می‌کند. بنابراین، مهم است که این ماده شیمیایی را در مکان های خنک و خشک نگهداری کنید.
  • جلوگیری از تماس با پوست: از آنجا که متانول می‌تواند برای پوست تحریک‌کننده باشد، در صورت تماس با پوست، پوست را به دقت با آب و صابون بشویید.
  • جلوگیری از تماس با چشم: متانول تحریک‌کننده چشم نیز می باشد، بنابراین در صورت تماس با چشم، باید فورا چشم ها را با آب شستشو داده و به پزشک مراجعه کنید.
  • استفاده از وسایل حفاظتی: متانول ماده اس سمی است که هنگام کار با آن، حتما و باید از وسایل حفاظتی مانند عینک ایمنی و دستکش استفاده کنید.
  • جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آتش و حرارت: همانطور که در بخش های بالا اشاره کردیم متانول مایعی قابل اشتعال است، بنابراین باید از قرار گرفتن آن در معرض آتش و حرارت بالا خودداری کنید.
  • نگهداری در بسته‌بندی مناسب: دقت کنید که متانول نیز مانند سایر مواد آزمایشگاهی باید در بسته‌بندی مناسب و مخصوص مواد شیمیایی نگهداری شود تا از نشت و تماس آن با مواد دیگر جلوگیری به عمل آید.

 

 

برگرفته از:

Methanol Institute: What is Methanol, its uses, energies